KÉREK

BEMUTATÓT!

A bemutató során megismertetjük a Dental Pocket használatával, különböző funkcióival, választ adunk felmerült kérdéseire. Segítünk abban, hogy a szoftvert hogyan tudja a saját egyedi igényeinek megfelelően a legoptimálisabban személyre szabni. Az alábbi űrlap kitöltését követően kollégánk időpontegyeztetés céljából megkeresi Önt.

Top 5 marketing trend, amit érdemes követni, ha több pácienst szeretne

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Az online eszközök használata a páciensszerzés terén is elengedhetetlenek. Most összefoglaljuk azokat a marketing trendeket, amelyek használatával növelhető a fogorvosi rendelő forgalma.

1. A videó a király

A digitális tartalomfogyasztás mindennapos, és egyre szélesebb körű. A tartalomfogyasztást pedig a videó irányítja. A YouTube a világ második legnagyobb keresője. Amerikában a YouTube felületén indított keresések száma 2018-ban már meghaladja a Google keresések számát. Egy átlagos felhasználó naponta már 1,5 órát néz videót az interneten. A szolgáltatások értékesítése mellett a mozgókép azok megértésében is sokat segít!


2. A páciensek mobilon interneteznek!

Az internetezés egyre inkább eltolódik mobil irányba. A weblapokat mobilon nézzük, mobilon vásárolunk, sőt mobilon jelentkezünk be időpontokra is. A Google pedig 2018-tól már előnyben részesíti a találatai között azokat az oldalakat, amelyek megfelelő módon optimalizáltak mindenféle eszközre. Ha a fogorvosi rendelő weblapja nem mobilbarát, úgy látogatói nagy részét elveszítheti, sőt a Google keresési rangsorban is hátrébb sorolódik.


3. A tartalom az új értékesítő!

Az emberek nagy része már rákeres a problémájára, mielőtt megoldást választana. Ha a fogorvosi rendelő a megfelelő időpontban, a megfelelő választ tudja adni a páciensnek a kérdésére, úgy a beteg nagyobb valószínűséggel fogja őt választani.


4. Másolhatatlan tartalom ? a páciens által írt tartalom

A fogyasztók többsége azt állítja, hogy a hitelesség fontos tényező, amikor eldönti, hogy a problémája megoldásához kit választ. A hitelesség építéséhez pedig a legjobban alkalmazható, ha hagyjuk, hogy már meglévő pácienseink elmondják tapasztalataikat szolgáltatásainkkal kapcsolatban.


5. Több csatornás marketing ? milyen eszközöket használjunk?

Sokan esnek bele abba a hiába, hogy kiszolgáltatják magukat egyetlen marketing csatornának. Például csak a Facebookon vannak jelen, ott érik el leendő és jelenlegi pácienseiket. A Facebookot ne temessük, de nézzünk körül. Nézzük meg, hogy a célcsoportunk milyen eszközöket használ inkább. Ha például fiatalok, akkor egészen biztosan az Instagramot görgetik. Használjunk saját e-mail listákat, megfelelő tartalommal gyűjtsünk érdeklődőket.

További cikkeink:

Close Menu