KÉREK

BEMUTATÓT!

A bemutató során megismertetjük a Dental Pocket használatával, különböző funkcióival, választ adunk felmerült kérdéseire. Segítünk abban, hogy a szoftvert hogyan tudja a saját egyedi igényeinek megfelelően a legoptimálisabban személyre szabni. Az alábbi űrlap kitöltését követően kollégánk időpontegyeztetés céljából megkeresi Önt.

Lehetetlen? Nem létezik! Kihúztunk 500 fogat!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kihúztunk 500 fogat a Dental Pocket-ban is, és ezt Önöknek is megmutatjuk!

Az elmúlt napokban érdekes hír járta be a sajtót egy indiai fiatalról. Több, mint 500 foga volt, melyből 526-ot operált ki egy hosszú és fárasztó beavatkozással. A fogak között voltak néhány milliméteresek is, viszont minden fog teljesen kifejlett volt, koronával, gyökérrel és zománccal rendelkezet

Az elmúlt napokban érdekes hír járta be a sajtót egy indiai fiatalról. Több, mint 500 foga volt, melyből 526-ot operált ki egy hosszú és fárasztó beavatkozással. A fogak között voltak néhány milliméteresek is, viszont minden fog teljesen kifejlett volt, koronával, gyökérrel és zománccal rendelkezett.

A kisfiú az alsó állkapcsában lévő duzzanat miatt került kórházba, ahol kiderült, hogy egy zsákszerű képződmény van a kisfiú szájában, ami több száz kis fogat tartalmazott. A jelenséget összetett odontomának nevezik, amely meggátolta a zápfogak növekedését. Ezen felül a fiú állkapcsában több helyen is rendellenesen nőttek a fogak.

Miután magunkhoz tértünk a hír hallatán, rögtön arra gondoltunk, hogy vajon ha Magyarországon történne hasonló eset, és az egyik partnerünk kezelné a beteget, vajon tudná-e, és ha igen, akkor hogyan adminisztrálni ezt az egyedi kezelést a Dental Pocket-ban.


Ön szerint mire jutottunk?

1.

Egyedileg bővíthető kezeléslista ? a legnagyobb segítségünk
Mivel a Dental Pocket kezeléslistája egyedileg bővíthető, így annyi kezeléssel egészíthetjük ki, amennyivel csak szeretnénk. Ebben a speciális esetben két egyedi kezelést vittünk fel. Alkalmaztunk egy ?extractio extra? és egy ?extratractio meglévő fog mellett? elnevezésű kezelést.

 2.

A vizualizáció segítségével meghatároztuk, hogy mely fog alól kellett plusz fogakat kihúznunk, és mennyit (az egyszerűség kedvéért itt 10 darab plusz fog kihúzását mutatjuk meg, de értelemszerűen a végtelenségig elmehetünk darabszámban). Ebben az esetben az ?extractio extra? egyedi kezelésünket használtuk.3.

A fogsort ábrázoló képen azt láthatjuk, hogy a kérdéses fogat kihúztuk, de ha rákattintunk a fogra, akkor ott a kezeléstörténetben azt is látni fogjuk, hogy hány darab extra húzást végeztünk el. Nem mellesleg az egyes kezelésekhez opcionálisan megjegyzéseket is beszúrhatunk, feljegyezve a plusz fogak méretét, állapotát.

Dental Pocket – Egy fog kezeléstörténete


4.

De mi lesz azokkal a fogakkal, amelyeket nem húzott ki az indiai fogorvos, viszont a mellette / alatta rendellenesen növekvő fogakat eltávolította? Erre az esetre az egyedi ?extratractio meglévő fog mellett? kezelésünket használtuk. A fogat nem távolítottuk el a vizualizációból (nem húztuk ki), viszont a kezeléstörténetben látható, hogy mellőle egy, vagy akár több fogat is eltávolítottunk. A megjegyzés mezőbe rögzíthetjük az eltávolított fogak pontos elhelyezkedését is.

A kezelés adminisztrálását követően a kezeléstörténet pontos, és hosszú távon tárolt információkat ad majd nekünk.

Ugyan itt egy extrém példát mutattunk be, a program logikája azonban ugyanez minden olyan extra, nem mindennapi, meglepő kezelés esetén, amellyel a fogorvosok találkozhatnak munkájuk során. Ha kíváncsi a program többi részletére, kérjen tőlünk Ön is bemutatót és lépjen be velünk a Dental Pocket világába!

További cikkeink:

Close Menu